El Eco

Een prachtige film die je meeneemt naar het paradijselijke El Eco in Mexico.

In de afgelegen berggemeenschap El Eco, een bijna mythische plek in Mexico, leeft men in harmonie met de seizoenen. Montse, Luz Ma en Sarahí zijn de hoofdpersonen, die je niet anders dan in je hart kan sluiten. Een intieme documentaire waarin je de liefde en warmte voor elkaar letterlijk kan voelen en waarin je verdwijnt als in de allerbeste speelfilm. El Eco raakt de essentie van leven en opgroeien. Regisseur Tatiana Huezo werkte vijf en een half jaar aan deze film en levert samen met haar cameraman een onwaarschijnlijk mooi gefilmd, klein meesterwerk af. Niet voor niets werd de film bekroond met zowel Beste Documentaire als Beste Regie op het Filmfestival van Berlijn 2023.

Trouw ★★★★
“De kracht van El eco zit in de manier waarop Huezo beeld en geluid gebruikt. Onweer in de verte, ochtendmist in de heuvels, een jongetje bij schaars licht in huis: ze brengt het prachtig in beeld. Denk daar de stilte bij die in het afgelegen dorp overheerst en je krijgt een idee van de sfeer in de film.”

Nederlands Dagblad ★★★★
“Je zou de documentaire El Eco een eigentijdse pastorale kunnen noemen die je onderdompelt in een even mooie als voor de kinderen uitdagende cultuur. Je leeft met de kinderen mee, die je door de jaren heen ziet opgroeien.”

Regie
Tatiana Huezo
Duur
102 minuten
Taal
Spaans
Land & Jaar
Mexico 2023
Genre
documentaire
  • twaalf jaar
  • Eng
/events/2384
11586
Sluiten

El Eco

Tatiana Huezo