Wonka (OV)

Een familiefilm én de ultieme kerstfilm over Wonka, het bijzondere personage uit Roald Dahl’s meest iconische kinderboek Sjakie en de Chocoladefabriek.

In deze onweerstaanbare, fantasierijke, vrolijke en kleurrijke film, met in de titelrol Timothée Chalamet, maken we kennis met een jonge Willy Wonka.  Wonka heeft allerlei heerlijke ideeën en is vastbesloten om de wereld stapje voor stapje lekkerder te maken. De boodschap: de beste dingen in het leven beginnen met een droom en alles is mogelijk als je het geluk hebt om Willy Wonka te ontmoeten. De film laat zien op welke wonderbaarlijke wijze ‘s werelds grootste uitvinder, goochelaar en chocolatier de geliefde Willy Wonka werd die we nu kennen. Een betoverende mengeling van magie, muziek, chaos en emotie, gebracht met veel warmte en humor.

★★★★ VPRO Cinema
‘Oog voor detail, vrolijk gezang en gevatte humor’

★★★★ de Volkskrant
‘Een innemende, bonafide kerstfilm’

★★★★ NRC
‘Wekt het kind in zelfs de grootste iezegrim’

★★★★★ The Guardian
‘A superbly sweet treat’

Regie
Paul King
Cast
Timothée Chalamet, Calah Lane, Olivia Colman, Hugh Grant, Keegan-Michael Key, Rakhee Thakrar, Paterson Joseph, Matt Lucas, Mathew Baynton, Sally Hawkins, Rowan Atkinson, Rich Fulcher, Tom Davis, Jim Carter, Kobna Holdbrook- Smith, Natasha Rothwell
Duur
116 minuten
Taal
Engels
Land & Jaar
VS 2023
  • zes jaar
  • Geweld
/events/2313
10372
Sluiten

Wonka (OV)

Paul King