Vrijdag 02/09

Film

Blinded by the light

Feelgoodfilm van de Indiaas-Britse regisseur Gurinder Chadha, waarin de muziek van Bruce Springsteen een grote rol speelt.

Blinded by the Light borduurt qua toon en thematiek voort op de door Chadha eerder gemaakte succesvolle komedie Bend it Like Beckham (2002). Deze keer niet met voetbal maar met popmuziek als drijvende kracht. Hoofdpersoon Javed (Viveik Kalra) is een onzekere tiener van Pakistaanse komaf, die in 1987 opgroeit in het Engelse stadje Luton. In een periode van racisme en economische malaise schrijft hij gedichten en put hij troost en inspiratie uit de songs van ‘The Boss’. Vol aanstekelijk enthousiasme is deze muziek zijn uitlaatklep om uiting te geven aan de dingen waar hij van droomt. Gebaseerd op de autobiografische roman ‘Greetings from Bury Park’, van Guardian-journalist Sarfraz Manzoor.

Je ticket is geldig voor zowel de vertoning van Blinded by the Light en het optreden van Tim Akkerman & The Ivy League.

Cast
Viveik Kalra- Hayley Atwell- Rob Brydon
Duur
118 minuten
Land & Jaar
2019
/events/1607
3700
Sluiten

Vrijdag 02/09

Rock

Tim Akkerman & The Ivy League

Bruce Springsteen-fan Tim Akkerman is als muzikant en componist niet meer weg te denken in de Nederlandse muziekscene.

Begonnen als leadzanger en gitarist van
Di-rect zit hij inmiddels al 20 jaar in het vak. Zijn carrière is gekenmerkt door hoogte -en dieptepunten, hits, authentieke keuzes, duetten, bijzondere uitstappen, een veelvoud aan liedjes en nog een groter aantal live shows.

Sinds 2014 speelt Tim met een vaste band, die zich vanaf 2019 ‘The Ivy League’ noemt. Dit is een hechte groep van buitengewone muzikanten, die Tim ondersteunt bij het vertellen van zijn verhaal. Deze avond speelt Tim met The Ivy League werk van zijn eigen albums, en wellicht verrast hij het publiek met werk van The Boss.

Tim Akkerman zang/gitaar – Evert Zeevalkink elektrische gitaar – Sander Kalmeijer bass – Stef de Hond keys Willem van der Krabben drums