Suro – voorpremière

Voor wie er als eerste bij wil zijn. Op dinsdagavonden 10, 17, 24 en 31 oktober vertonen wij voorpremières op het Oostereiland.

Margret Wagenaar, directeur Cinema Oostereiland en Enkhuizen en verantwoordelijk voor het filmprogramma is er ook graag als eerste bij en kijkt mee naar de film.  We inventariseren met behulp van scheurstrips wat de mening is over de film.

Suro is een catalaanse debuutfilm over een idealistisch stel dat besluit Barcelona te verlaten om op het platteland een nieuw leven te beginnen.
De zwangere Helena heeft een huis geërfd dat ze van plan is samen met haar man Ivan te restaureren. Met hulp van een team van lokale bewoners wil het stel het bijbehorende kurkeiken bos gaan exploiteren. Vanaf het begin focust Helena zich op het huis, terwijl Ivan zich met volle overgave in de kurk (‘suro’) verdiept. Als Helena een andere kijk blijkt te hebben op hoe een en ander georganiseerd moet worden, komt hun relatie steeds meer onder druk te staan. Maar ook de omringende bewoners keren zich steeds meer tegen de ideeën van Ivan en de manier waarop hij met de seizoensarbeiders, die worden ingehuurd, omgaat.

Regie
Mikel Gurrea
Cast
Pol López, Vicky Luengo, Ilyass El Ouahdani
Duur
116 minuten
Taal
Catalaans
Land & Jaar
Spanje 2022
  • alle jaar
  • Grof
/events/2274
9516
Sluiten

Suro – voorpremière

Mikel Gurrea