Magical Iceland

IJsland, met zijn ruige landschap en rijke dierenwereld, werd niet eerder zo overrompelend in beeld gebracht als in deze documentaire.

Wie de wereld wil leren kennen zoals die er moet hebben uitgezien voordat de mens er zijn stempel op drukte, vindt in IJsland vermoedelijk zijn ideale bestemming. Nergens op aarde is de natuur, met zijn woestijnen, gletsjers en voortdurende vulkanische activiteit, onherbergzamer en ongerepter dan hier. Een natuur die met de wisseling van de seizoenen bovendien een spectaculaire gedaanteverwisseling ondergaat. Maar niet alleen het landschap levert in Magical Iceland adembenemende beelden op. Ook het dierenleven, boven en onder water, komt uitvoerig aan bod. Van groot, zoals de enorme bultruggen, tot klein, zoals de komische papegaaiduikers. Inderdaad, een magische plek, dit IJsland.

Inleiding door filmmaker Sam Reitsma, 9 oktober om 11:00 uur

Filmmaker Sam Reitsma geeft een inleiding voor de film. Hij geeft je een kijkje achter de schermen bij het maken van natuurfilms. Op 22-jarige leeftijd werkt hij al mee aan de totstandkoming van natuurdocumentaires, waarvoor zijn achtergrond in biologie en passie voor film en fotografie een perfecte combinatie vormt.

Sam gaat in zijn introductie bij de film nader in op de toegevoegde waarde van muziek en voice-over in Magical Iceland en natuurdocumentaires in brede zin. Hoe word je als kijker door de muziek en voice-over gestuurd, versterkt het de emoties en geeft het samenhang in de film? Hoe anders is de beleving van een film bij minimaal gebruik van muziek en voice-over?

Regie
Jan Haft
Duur
52 minuten
Taal
Engels
Land & Jaar
Duitsland 2019
Genre
documentaire, natuurfilm
/events/2069
4096
Sluiten

Magical Iceland

Jan Haft

Aangeraden films

  • zes jaar
  • Eng

  Wild Port of Europe

  Regie: Willem Berents

 • Het Verzwijgen

  Regie: Marieke van der Winden

 • M’n Beessie en Ik

  Regie: Johan Kramer

  • zes jaar
  • Geweld
  • Eng

  Wolf

  Regie: Cees van Kempen