Het Smelt – voorpremière

Voor wie er als eerste bij wil zijn. Op dinsdagavonden 10, 17, 24 en 31 oktober vertonen wij voorpremières op het Oostereiland.

Margret Wagenaar, directeur Cinema Oostereiland en Enkhuizen en verantwoordelijk voor het filmprogramma is er ook graag als eerste bij en kijkt mee naar de film.  We inventariseren met behulp van scheurstrips wat de mening is over de film.

Het Smelt is een zeer geslaagde verfilming van de gelijknamige bestseller van Lize Spit.
Vele jaren na een snikhete zomer die volledig uit de hand liep, keert Eva terug naar haar geboortedorp om af te rekenen met haar verleden en een beklijvende boodschap achter te laten. In het geboortejaar van Eva werden er slechts twee andere kinderen in het kleine Vlaamse dorp Bovenmeer geboren, twee jongen die Pim en Laurens heten. De drie musketiers, zoals ze zich zelf noemen, zijn onafscheidelijke vrienden totdat ze in de pubertijd komen. De jongens zijn alleen maar met sex bezig en krijgen wrede plannen waarin ze de verlegen Eva betrekken en haar uiteindelijk slachtoffer hiervan maken. Dertien jaar later keert Eva terug naar haar geboortedorp met een blok ijs in haar achterbak.

Regie
Veerle Baetens
Cast
Charlotte de Bruyne, Rosa Marchant
Duur
111 minuten
Taal
Nederlands
Land & Jaar
België, Nederland 2023
  • zestien jaar
  • Geweld
  • Grof
/events/2275
9517
Sluiten

Het Smelt – voorpremière

Veerle Baetens