Belaagd – Orange The World

Op vrijdag 25 november kun je gratis de exclusieve voorpremière bijwonen van de documentaire Belaagd. Deze vertoning is in samenwerking met gemeente Hoorn & Veilig Thuis Noord-Holland Noord, in het kader van Orange the World. Wethouder Marjon van der Ven is bij deze bijenkomst aanwezig. Aansluitend is er een zaalgesprek met een ervaringsdeskundige.

Deze vertoning is gratis te bezoeken. Een ticket reserveren is wel noodzakelijk.

De voorpremière is onderdeel van Orange the World: de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november (Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen) tot 10 december (Internationale Mensenrechtendag). De dagen daartussen zijn 16 Dagen van Actie. Het thema van dit jaar is Iedereen kan helpen geweld te voorkomen.

Waar gaat Belaagd over?

De documentaire Belaagd is gemaakt in opdracht van KRO-NCRV in samenwerking met Veilig Thuis.

Grensoverschrijdend gedrag beperkt zich niet tot die paar incidenten die het nieuws halen. Het lijkt een structureel probleem waar alle vrouwen in Nederland vroeg of laat mee te maken krijgen. In Belaagd vertellen vrouwen over misplaatste grappen, handtastelijkheden, aanranding, seksuele intimidatie, verkrachting en geweld. Op straat, op het werk, bij het uitgaan of thuis.

Deze vrouwen hebben besloten het zwijgen te doorbreken. De optelsom van hun verhalen legt een cultuur bloot waarin vrouwen vaak worden beschouwd als bezit of seksueel object en die de voedingsbodem vormt voor vernedering, verkrachting en mishandeling soms met de dood tot gevolg. In Nederland overleven jaarlijks zo’n 40 Nederlandse vrouwen de mishandeling niet.

Regie
Nan Rosens
Duur
57 minuten
Taal
Nederlands
Land & Jaar
Nederland 2022
Genre
documentaire
/events/2123
5067
Sluiten

Belaagd – Orange The World

Nan Rosens

Aangeraden films

 • Palingdans met Q&A

  Regie: Hans Dortmans

  • zes jaar
  • Eng
  • Grof

  Vermeer – The Greatest Exhibition

  Regie: David Bickerstaff

 • Joan Baez: I am a Noise

  Regie: