Anatomy of a Fall – voorpremière

Voor wie er als eerste bij wil zijn. Op dinsdagavonden 10, 17 en 31 oktober om 20.00 uur vertonen wij voorpremières op het Oostereiland. We vragen onze bezoekers hun mening te geven. Margret Wagenaar, directeur, introduceert de film en gaat in gesprek over de programmering. Welkom bij onze voorproeverij.

Anatomy of a Fall is de winnaar van de Gouden Palm van het afgelopen Filmfestival van Cannes is een scherp, spannend en psychologisch rechtbankdrama.
De succesvolle schrijfster Sandra woont samen met haar Franse man Samuel en hun slechtziende zoon Daniel en hun hond sinds een jaar in een afgelegen châlet in de Franse Alpen. Wanneer Samuel onder verdachte omstandigheden dood wordt aangetroffen, wordt Sandra aangeklaagd. Want was zijn val een noodlottig ongeluk, zelfmoord of is hij door zijn echtgenote geduwd? In de rechtszaak die volgt wordt hun relatie tot op de pijnlijkste details ontleedt. Veel meer dan een spannend moordmysterie is de film eigenlijk een veel complexer en spannender werk over de ontbinding van een huwelijk. Het is een gelaagde film waarin wordt gespeeld met een subjectieve blik.

Regie
Justine Triet
Cast
Sandra Hüller, Swann Arlaud, Antoine Reinartz, Milo Machado-Graner, Samuel Theis
Duur
152 minuten
Taal
Frans, Duits, Engels
Land & Jaar
Frankrijk 2023
  • twaalf jaar
  • Eng
  • Drugs
  • Grof
/events/2273
9515
Sluiten

Anatomy of a Fall – voorpremière

Justine Triet