Maak je gebruik van een rolstoel?

Dan ben je van harte welkom in Cinema Oostereiland, per zaal is er een rolstoelplek beschikbaar.

Vanaf 16 mei starten we een pilot met het online boeken van een rolstoelplek in zaal 2 en 3.
We hebben de vaste stoelen, op de achterste rij direct bij de ingang, uit de zaal verwijderd en er is tijdens deze pilot per voorstelling altijd een rolstoelplek beschikbaar.
Je kunt voor zaal 2 en zaal 3 online je ticket voor een rolstoelplek kopen door bij je boeking de stoel met het rolstoel icoon te selecteren en voor je eventuele filmpartner de stoel ernaast.

Rolstoelplek zaal 1 telefonisch reserveren
In deze zaal bevindt de rolstoelplek zich achter de laatste rij, direct bij de ingang van de zaal. Als de plek beschikbaar is, reserveren wij deze voor je en eventueel ook een stoel voor je filmpartner.
Bel naar 0229 -2322 96 om te reserveren en voor meer informatie.

Parkeren
Je kunt parkeren met een invalidenkaart bij één van de 4 invalidenparkeerplaatsen rechts naast de brug van het Oostereiland.

Ingang voor rolstoelgebruikers
De ingang voor gebruikers van een rolstoel is de nachtingang van hotel Oostereiland aan het einde van de fietsenstalling. Als je bij deze ingang op de bel drukt, weten we dat je er bent en begeleiden we je naar de zaal.

Het invalidentoilet is bij de nachtingang van het hotel.


Ringleiding voor slechthorenden

Een ringleiding zorgt ervoor dat slechthorenden met een hoortoestel het geluid van een geluidsinstallatie kunnen beluisteren zonder storend omgevingsgeluid.

Cinema Oostereiland heeft een audioring van koperdraad. Deze constructie geeft een sterker en helderder signaal af dan, bijvoorbeeld, een infrarood systeem.

Het geluidssignaal is aangesloten op een versterker. Deze versterker zendt het geluidssignaal door een draad (de ring) die in lussen langs de wanden van de filmzaal is aangelegd. Slechthorenden kunnen hun hoortoestel op de ‘T’-stand zetten. Door middel van inductielus ontvangt het hoortoestel het signaal uit de ringleiding. Elke individuele luisteraar met een hoortoestel of ontvanger kan draadloos gebruikmaken van deze ringleiding.


Wil je meer weten over de toegankelijkheid voor mindervaliden in Cinema Oostereiland? Neem contact met ons op via info@cinemaoostereiland.nl. We helpen je graag.