Zaterdag 03/09

Film

KNOCKIN’ ON HERMAN’S DOOR

Documentaire over de onstuimige Amsterdamse popscene van de late jaren ’70 en begin jaren ’80.

Nooit eerder vertoonde opnamen van Herman Brood-songs en teruggevonden beelden van de chaotische draaidagen van de film Cha-Cha zijn de basis voor deze documentaire. In 2015 ontving Eye het archief van regisseur Herbert Curiël waarin tot ieders grote verrassing het film- en geluidsmateriaal zat van zijn film Cha-Cha.

Stefano Bertacchini, cameraman en werkzaam bij de afdeling filmcollectie van Eye heeft dit materiaal geordend en hier is uiteindelijk zijn debuutfilm Knockin’ On Herman’s Door uit voortgekomen. In de documentaire zitten niet eerder uitgebrachte optredens van Nina Hagen, White Honey, The Streetbeats met Jan Rot, Monika & The House Band, Inside Nipples, Phoney & the Hardcore en The Meteors.

Je ticket is geldig voor zowel de vertoning van Knockin’ on Herman’s Door en het optreden van Wild Romance.

Duur
50 minuten
Land & Jaar
2021
/events/2047
3697
Sluiten

Zaterdag 03/09

Rock

Wild Romance

De begeleidingsband van icoon Herman Brood is terug op het podium!
In 1977 gaat gitarist en vocalist Dany Lademacher spelen met Herman Brood & His Wild Romance. Hét begin van een van de meest succesvolle bands uit de geschiedenis van de rockmuziek.

Na het verlies van Herman is het een tijd lang stil geweest rondom de band. Stilte voor de storm, want onder leiding van Dany Lademacher en David Hollestelle is Wild Romance op volle kracht terug op het podium. Sex, Drugs, Rock ‘n’ Roll, Wild Romance is een absolute live-sensatie!

Dany Lademacher & David Hollestelle gitaar en zang Otto Cooymans toetsen en zang – Jo De Roeck zang Gee Carlsberg bas – Jan ’t Hoen drums
Aanvang: 20.30 uur

Film

Cha-Cha

Nederlandse muziekfilm uit 1979 die veel stof deed opwaaien.

Kunstschilder en fenomeen Herman Brood is op zoek naar zijn wortels, terwijl hij tegelijkertijd zijn dagelijkse leventje leidt in de punk/-new wave-scene van Amsterdam. Met rollen voor Jules Deelder, Ramses Shaffy, Simon Vinkenoog en Dolf Brouwers.

Regie: Herbert Curiël – NL – 1979 – 99 min. Aanvang: 18:15

Voor deze film moet u apart een kaartje kopen