The Royal Ballet: Don Quichot

Vanaf dit najaar op het Oostereiland: opera en ballet op de zondagmiddag aanvang 13.00 uur. The Royal Opera en The Royal Ballet vanuit het wereldberoemde Royal Opera House in Covent Garden, Londen.

De uiterst komische en scherpzinnige productie van Carlos Acosta, met een uitbundige choreografie vol bravoure, brengt de gloed en de romantiek van de klassieke roman van Cervantes tot leven.
Don Quichot, gebaseerd op de epische roman met dezelfde titel van Miguel de Cervantes, vertelt de avonturen van de excentrieke edelman Don Quichot en zijn trouwe dienaar Sancho Panza, die proberen een levenslustig jong stel, Kitri en Basilio, bij elkaar te brengen. Dit energieke 19e-eeuwse ballet wordt vol enthousiasme uitgevoerd op de levendige partituur van Ludwig Minkus waarin de solisten van The Royal Ballet hun virtuositeit kunnen laten zien. De tien jaar geleden voor The Royal Ballet gecreëerde bruisende productie van Carlos Acosta, met de karaktervolle ontwerpen van Tim Hatley, brengt de gloed en de romantiek van de klassieke roman van Cervantes tot leven.

Duur
210 minuten
Land & Jaar
Verenigd Koninkrijk 2023
Genre
ballet
/events/2256
9124
Sluiten

The Royal Ballet: Don Quichot

Aangeraden films

  • The Royal Ballet: Het Zwanenmeer

    Regie: