Filmclub: La ragazza del futuro

Hoe haal je meer uit film?

Heb je ooit de behoefte gevoeld om na een film van gedachten te wisselen met andere filmliefhebbers? Ervaringen te delen en nieuwe inzichten op te doen? 
Dit kan maandelijks op (in principe) de eerste woensdagochtend van de maand onder leiding van gespreksleider Jan Berkvens. 

Deze maand heeft Jan gekozen voor La ragazza del futuro. We kijken ernaar uit om je te ontvangen met koffie en thee.

Voor de Filmclub geldt een toeslag van € 3,00 op de ticketprijs.

La ragazza del futuro

Een jonge vrouw strijdt in het Sicilië van de jaren zestig voor zelfbeschikking en sleept haar man voor de rechter.

Lia is een jonge vrouw uit een arme familie, die samen met haar ouders in een dorp in Sicilië woont. Ze kent al een tijdje de flamboyante Lorenzo, zoon van de burgemeester. Als hij na een aantal maanden terugkeert naar hun geboortedorp pakken ze hun vriendschap weer op. Lorenzo wil duidelijk meer maar Lia is afhoudend. Op een avond ontvoert en verkracht hij haar. Volgens de heersende moraal moet Lia de eeuwenoude traditie van het “herstellende” huwelijk aanvaarden en trouwen om haar eer te redden. Ze accepteert dit niet en voor het eerst in de Italiaanse geschiedenis, trotseert een vrouw de sociale verwachtingen.

Jan Berkvens werkte als onderwijskundige in Cambodja, Libanon en Afghanistan. Sinds 2019 is hij predikant in Hoorn. Zijn grote passie is het levensverhaal.

Regie
Marta Savina
Cast
Fabrizio Ferracane, Claudia Gusmano, Manuela Ventura, Francesco Colella
Duur
96 minuten
Taal
Italiaans
Land & Jaar
Italië 2022
  • twaalf jaar
  • Geweld
/events/2213
7764
Sluiten

Filmclub: La ragazza del futuro

Marta Savina