Dark Green

De solo-expeditie van avonturier Paul Rosolie naar het Amazone-regenwoud leert hem hoe hij zich opnieuw kan verbinden met de laatst overgebleven wildernis op aarde.

Dark Green volgt avonturier, bioloog en verhalenverteller Paul Rosolie diep de Peruaanse jungle in. Hij reist alleen, te voet, op zoek naar de laatste wildernis op aarde. Het is een reis naar het binnenste van de jungle, maar tegelijk een zoektocht naar de relatie van de moderne mens met de laatste stukken ongerepte natuur. We leren meer over het gebied. Wat is er zo uniek aan deze regio in Peru, een provincie zo rijk aan natuurschoon dat zij de naam Moeder van God draagt? Welke gevaren liggen op de loer? En hoe zet Paul zich in om haar te beschermen?

Op zondag 13 november om 11.00 uur na afloop een vraaggesprek met regisseuse Aagje van Meerwijk.

Aagje heeft samen met haar partner Jesper Buijvoets de documentaire Dark Green gemaakt. Het is voor beide een debuutfilm. Een project waarin ze leerde over filmproducties in de Peruaanse jungle en het filmen van wilde dieren middenin onheilspellende moerassen, maar ook over werken met zeer professionele specialisten in de filmindustrie en de wereld van de kunstsubsidies. 

Regisseur Aagje van Meerwijk is een gedreven generalist. Haar achtergrond in de biologie verklaart een grote passie voor buitenspelen, maar ze zou zichzelf geen bioloog noemen. Haar werk in de energietransitie maakt haar ervaringsdeskundige in participatie en polderen, toch noemt ze zichzelf geen beleids-expert. Ook haar carrière als filmmaker kenmerkt zich door een gezonde dosis “ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan“.

Meer achtergrondinformatie is te lezen op www.sensu.org/cases/darkgreen 

Regie
Jesper Buijvoets, Aagje van Meerwijk
Duur
52 minuten
Taal
Engels
Land & Jaar
Nederland 2022
Genre
documentaire, natuurfilm
/events/2115
5009
Sluiten

Dark Green

Jesper Buijvoets, Aagje van Meerwijk