Vrijdag 1 september | Oosterslag

The Grand Budapest Hotel

Wes Anderson maakte in 2014 zijn meest succesvolle film tot nu toe.

Het Grand Budapest Hotel is een van de beste hotels van Europa en ligt midden in de Alpen. Het wordt gerund door de legendarische conciërge Gustave H. (Ralph Fienes). Na de moord op Madame M, een gast die zwaar op leeftijd was en waar Gustave een affaire mee had, erft hij een waardevol schilderij. Dmitri, de zoon en erfgenaam van Madame M, beschuldigt Gustave echter van moord en zint op wraak. Gustave’s vertrouwde lobbyjongen Zero moet Gustave’s naam zuiveren en bewijzen dat hij de moordenaar niet is. The Grand Budapest Hotel is een verfrissende misdaadkomedie over de gloriedagen van een verstreken tijdperk en gefilmd in Andersons wonderlijke en kleurrijke stijl.

Regie
Wes Anderson
Cast
Ralph Fiennes, Bill Murray, Tilda Swinton, Edward Norton
Duur
100 minuten
Taal
Engels
Land & Jaar
VS 2014
  • twaalf jaar
  • Geweld
  • Eng
/events/2239
8763
Sluiten

Vrijdag 1 september | Oosterslag

Wes Anderson

Young Jazz Society

De Young Jazz Society is een Utrechtse bigband met jonge amateurmuzikanten. 

Dirigent Tijn Wybenga is bekend als artistiek leider in de Amsterdamse jazzscene. Zijn composities kenmerken zich door bijzondere combinaties van ritme, klankkleuren, melodieën met een samensmelten van klassiek, hiphop en jazz. Op Oosterslag verwelkom we Young Jazz Society met onder andere Koen Smits, Willem van Abeelen, Fleur Peerenboom en Reinier Baas. De Amsterdamse gitarist en componist Reinier Baas is winnaar van twee Edisons. Young Jazz Society gaat een spannende muzikale dialoog aan met Reinier Baas en Tijn Wybenga.

Tijn Wybenga: “The Grand Budapest Hotel is een van mijn favoriete films. Hij brengt je meteen in een haast kinderlijke fantasie en die heerlijke theatrale wereld wil je eigenlijk niet meer loslaten. Met mijn muziek maak ik ook een fantasiewereld, met bijzondere karakters die elkaar constant op een haast ontdeugende manier beïnvloeden.”