De Koninklijke Republiek

Documentaire over de zoals Bernard Haitink ze noemde: ‘’de republiek van het slagwerk’’.

De documentairemaker Carmen Cobos kreeg exclusief toegang tot een groep musici binnen het Koninklijk Concertgebouworkest: de slagwerk- en paukensectie. Ze spelen een ondersteunende rol, maar zijn absoluut onmisbaar. De vaardigheden van deze groep zijn zo divers en uniek, dat in het 135-jarig bestaan van het orkest slechts 26 musici virtuoos genoeg werden geacht om deel uit te kunnen maken van dit team. Hun speciale status geeft ze de vrijheid om hun eigen instrumenten te kiezen en de muziek op hun eigen manier te interpreteren. Maar de aankomende pensionering van de eerste paukenist dreigt hun verworven bestaan te verstoren. Een nieuw groepslid, dat hen op alle niveaus moet matchen, moet worden gevonden.

Op zaterdag 11 februari om 15.00 uur zijn regisseur Carmen Cobos, producer Kees Ryninks, timpanispeler Nick Woud en percussionist Herman Rieken aanwezig voor een Q&A.

Regie
Carmen Cobos, Kees Ryninks
Duur
95 minuten
Taal
Nederlands, Engels
Land & Jaar
Nederland 2022
Genre
documentaire
/events/2147
6065
Sluiten

De Koninklijke Republiek

Carmen Cobos, Kees Ryninks

De Koninklijke Republiek

Special op zaterdag 11 februari met aanwezigheid o.a. regisseur Carmen Cobos, producer Kees Ryninks, timpanispeler Nick Woud en percussionist Herman Rieken.

Lees alles over De Koninklijke Republiek

Films in deze reeks

  • De Koninklijke Republiek