Ringleiding voor slechthorenden

Een ringleiding zorgt ervoor dat slechthorenden met een hoortoestel het geluid van een geluidsinstallatie kunnen beluisteren zonder storend omgevingsgeluid.

Hoe werkt een ringleiding bij Cinema Oostereiland?

Cinema Oostereiland heeft een audioring van koperdraad. Deze constructie geeft een sterker en helderder signaal af dan, bijvoorbeeld, een infrarood systeem.

Het geluidssignaal is aangesloten op een versterker. Deze versterker zendt het geluidssignaal door een draad (de ring) die in lussen langs de wanden van de filmzaal is aangelegd. Slechthorenden kunnen hun hoortoestel op de ‘T’-stand zetten. Door middel van inductielus ontvangt het hoortoestel het signaal uit de ringleiding. Elke individuele luisteraar met een hoortoestel of ontvanger kan draadloos gebruikmaken van deze ringleiding.


Maak je gebruik van een rolstoel?

Dan ben je van harte welkom in Cinema Oostereiland. We vragen je wel om samen met ons een aantal stappen voor te bereiden. We zijn gevestigd in een historisch pand en per zaal is er slechts één rolstoelplek beschikbaar. We verwijderen stoelen uit de zaal zodat er plaats voor je is.  

We vragen je het volgende te doen:

  • Bel ruim tevoren naar 0229 -23 22 96 en laat weten wanneer je naar welke film wilt gaan.
  • We blokkeren vervolgens de stoelen in de zaal die bestemd zijn voor gebruikers van een rolstoel. Laat ook even aan ons weten of je samen met iemand komt, zodat we ook voor je gezelschap een stoel kunnen reserveren.
  • Kom je op de dag van de voorstelling ruim op tijd? Dat stellen wij erg op prijs.
  • Kom je met de auto? Je kunt eventueel parkeren met een invalidenkaart bij een van de 4 invalidenparkeerplaatsen rechts naast de brug van het Oostereiland.
  • De ingang voor gebruikers van een rolstoel is de nachtingang van hotel Oostereiland aan het einde van de fietsenstalling.
  • Als je bij deze ingang op de bel drukt, weten we dat je er bent en begeleiden we je naar de zaal.
  • De rolstoelplaats is in al onze zalen op de achterste rij, direct bij de ingang.
  • Het invalidentoilet is bij de nachtingang van het hotel.
  • Dank voor je medewerking en fijne voorstelling.

Wil je meer weten over de toegankelijkheid voor mindervaliden in Cinema Oostereiland? Neem contact met ons op via info@cinemaoostereiland.nl. We helpen je graag.