Wij draaien onze films zonder pauze, om recht te doen aan het verhaal en het werk van de filmmakers.

Eten en drinken tijdens de voorstelling is niet toegestaan.

Tarieven

Basisonderwijs
5 euro per leerling, met een minimum van 200 euro per voorstelling.
Voortgezet onderwijs en MBO
6 euro per leerling, met een minimum van 300 euro per voorstelling.

Mogelijkheden

Je kunt met je klas komen of een aantal klassen. Onze zalen tellen 39, 56 en 110 stoelen. Bij aankomst ontvangt ons enthousiaste team je leerlingen al bij de brug. Een bezoek aan de voormalige gevangenis op het eiland bij de historische haven is voor veel leerlingen, zonder overdrijven, ook een hele bijzondere ervaring.

Heb je op onze site een interessante film gezien of wil je met ons overleggen? We denken graag met je mee over de filmkeuze en mogelijkheden.

In overleg kan voor aanvang van de hoofdfilm een educatief voorfilmpje van EYE Institute getoond worden (6 minuten), waarin alle basiselementen van film op een laagdrempelige en toegankelijke manier aan de leerlingen worden uitgelegd. Hierdoor wordt beeldtaal beter begrepen en film kijken nog leuker.

Stuur een mail naar educatie@cinemaoostereiland.nl en we nemen contact met je op.


Kijkwijzer

Wij maken gebruik van de adviezen van Kijkwijzer. Kijkwijzer informeert ouders en opvoeders tot welke leeftijd een film schadelijk kan zijn voor kinderen. Kijkwijzer doet dat met het geven van een leeftijdsaanduiding en met behulp van pictogrammen die de reden van het advies aanduiden.


Filmhub Noord-Holland

Ben je benieuwd wat er nog meer mogelijk is in de wereld van filmeducatie? Filmhub Noord-Holland kan je verder helpen. Denk bijvoorbeeld aan advies over workshops en lessenreeksen op school, (gratis) teamtrainingen om zelf vaardiger te worden en het lenen van filmtechniek leskisten. Interesse? Neem dan contact op met regio-coördinator Karlijn Vriend: karlijn@filmhubnh.nl of kijk eens rond op de website https://filmeducatie.nl/