Voor groep 1 t/m 8 biedt Cinema Oostereiland verschillende workshops en lessen, om leerlingen mee te nemen in de wereld van film, ze te leren kijken en kennis te laten maken met beeldtaal.

Van boek tot film

Met dit project diep je met je klas een mooi verhaal uit. Eerst lees je het boek klassikaal. Daarna bekijk je de film in een bioscoopzaal van Cinema Oostereiland. Tot slot ontmoeten de leerlingen in Bibliotheek Hoorn een schrijver, scenarist of filmmaker aan wie ze al hun vragen kunnen stellen.

De ervaring leert dat het vergelijken van het boek en de film bij de kinderen veel inzichten geeft over het verhaal en de maakprocessen van beide media. Het laat bij de leerlingen een diepe indruk achter en stimuleert een interesse voor verhalen in zowel boek- als filmvorm.

‘Van boek tot film’ is een samenwerking tussen Bibliotheek Hoorn en Cinema Oostereiland. Door een subsidie van de Gemeente Hoorn betaal je voor dit project slechts 75 euro per klas!

Kijk voor het gehele aanbod en de periodes op de website van Bibliotheek Hoorn.

Meer weten of boeken? Neem contact op via educatie@cinemaoostereiland.nl.


Film in de klas

‘Film in de klas’ is een selectie Nederlandse films voor het basis- en voortgezet onderwijs, aansluitend bij de belevingswereld van leerlingen en thema’s zoals pesten en vriendschap. De films kunnen worden gebruikt om leerlingen bewust te leren kijken.