Dinsdag 29 augustus | Oosterslag

Ober

De keuze van Thijs Boontjes is gevallen op de film Ober van regisseur Alex van Warmerdam, die een meester is in zwart-komische vertellingen.

Edgar werkt als ober in Het Westen, een matig lopend restaurant met een groot aquarium. Zijn vrouw is chronisch ziek, hij heeft bijzonder veel last van zijn buren, zijn vriendin doet vaak behoorlijk moeilijk en op het werk wordt hij door zijn klanten als vuil behandeld. Op een gegeven moment is Edgar zijn leven spuugzat en besluit maatregelen te treffen. Hij gaat verhaal halen bij Herman, de scenarioschrijver van zijn leven. Hij wil geen zieke vrouw en zeurende maîtresse meer, maar een leuke vriendin, hij wil zijn asociale klanten weerwoord kunnen geven en van zijn vreselijke buren worden verlost.

Regie
Alex van Warmerdam
Cast
Alex van Warmerdam, Ariane Schluter, Mark Rietman
Duur
90 minuten
Taal
Nederlands
Land & Jaar
Nederland 2006
/events/2238
8719
Sluiten

Dinsdag 29 augustus | Oosterslag

Alex van Warmerdam

Thijs Boontjes

Thijs Boontjes klinkt als “Niet-Nederlands-voelende Rock ‘n’ Roll met Nederlandse teksten”, met een frontman die het midden houdt tussen charmante volkszanger en charismatische rockster.

Een beetje Brood en een stukje Hazes. Bekend van radio en TV, van zijn charisma en stijl, zijn liefde voor het Hammondorgel en de Nederlandse taal. Na vroeg kilometers te hebben gemaakt in King Jack en de bands van Anouk en Douwe Bob, heeft Thijs Boontjes sinds 2015 zijn eigen plek ingenomen op het poppodium. Tussen alle Nederlandstalige muziek van dit moment valt Boontjes op door zijn taalgebruik, zijn aanstekelijke melodieën en zijn ijzersterke band.

Thijs Boontjes: ‘De film Ober van Alex van Warmerdam heeft ooit een diepe indruk op me achtergelaten. Waarschijnlijk omdat ik voor die tijd niet wist dat er in Nederland films van deze tragikomische soort werden gemaakt. Voor de kijker met licht misantrope aanleg, waar ikzelf toe behoor, is deze film zowaar nog geweldiger dan ‘ie sowieso al is. Ik zou ‘m graag nog eens een keer zien en ik beveel dat iedereen van harte aan.’